RSS
 

Bad Habit: Gig-reflektioner…

24 Okt

 

Ja, då var man hemma igen… dels från gigget i Spanien (Madrid) och även gigget i England (Nottingham) igår… 

 

bad-habit-madrid-091017-hal-01-fixed-smallBåda giggen gick mycket bra och det är intressant att jämföra de båda spelställen vad gäller publik och arrangörer… Rockpubliken är väl nästan det enda som var liknande på båda ställen eftersom musik i sig representerar en så universiellt konstform… som går utanför alla landsgränser… Dock kan man kostatera att gästfriheten och organisationen fungerar lite olika i dessa båda länder…

 

I Spanien (Madrid) togs vi väldigt väl om hand av arrangörerna… de gick verkligen utanför vad vi förväntade oss, för att göra vårt besök så minnesvärt som möjligt… De såg till att vi fick god mat och dricka, fint hotell… hade bra ljud och ljustekniker på plats som verkligen ville att vi skulle låta och se så bra ut som möjligt när vi uppträdde… Pubilken var otroligt uppskattade (vi spelade i nästan 2 timmar…) och kunde inte får nog av vår musik… Efteråt, när vi kom ut och skrev autografer etc – möttes vi av en härlig värme från dessa musikälskande människor… men också en respekt för oss som människor… det märks liksom på hur de pratar med en… de är så glada för att man tar sig tid med dem…

 

I England är det lite annorlunda… inte samma gästfria inställning utan barskare och lite si-och-så med tider samt respekt för bandmedlemmarna som individer… Vi var ett flertal band som spelade men fick dålig information om tider och förutsättningar… vi fick ingen soundcheck och ingen mat… samt strul på hotellet… Publiken var bra och mycket uppskattande men bemötandet efter spelningen av ’fansen’, var olikt det vi fick i Spanien… De engelska fansen tog mycket mer för givet i den personliga kontakten med oss… nästan som att de krävde en vår tid och energi… vilket inte alltid känns lika trevligt för oss i bandet… Dock är vi alla så pass rutinerade och professionella vid det här laget, att vi kan hantera de situationer som uppstår – med finess, respekt och diplomati…

 

Jag kommer att undersöka möjligheterna att spela mer i länder Spanien, Grekland och Italien då dessa länder tilltalar oss och är bra vad gäller vår musik… dessutom är ju ofta vädret bra, vilket också är trevligt… ; )

 

 
 

Tags: , , , ,

Leave a Reply