RSS
 

Vatikanen tycker till… igen…

16 Jan

 

Påven fördömer nya storfilmen ’Avatars’ natursyn…

 

Miljoner biobesökare älskar storfilmen ”Avatar”… men Vatikanen och påven fördömer James Camerons verk… De tycker att filmen visar upp en världsbild där man ska dyrka naturen… att den inte längre är en skapelse att försvara utan en gudomlighet att tillbedja… (???)

 

pope-02Påven Benedict XVI pratar om vikten att skydda naturen, men samtidigt varnar han för att göra människan jämställd med andra levande varelser… En psykiatrikern menar att också Camerons verklighetstrogna 3D-animationer och filmens längd gör att känslan av att gå in i en annan värld blir extra stark… han tycker att får det verkliga livet att verka mer bristfälligt… (men det är den ju…!)

 

Skojar de eller…??? Ärligt talat… det är ju bara en film… och ja, den visar upp en väldigt fin bild av hur olika varelser kan leva tillsammans i harmoni med naturen… och vad kan vara mer rätt…?? Jag tycker att denna film (och ett flertal andra…) på ett bra sätt visar hur allt skulle kunna vara om vi människor inte varit så flitiga med att exploatera och förstöra naturen och dess tillgångar…

 

Och vem bryr sig egentligen om vad Vatikanen tycker…? Deras falskt uppbyggda och manipulativa religionsimperium har på något märkligt vis lyckats sätta sig i en maktposition som är fullständigt obegriplig för mig… Snacka om förlegat upplägg… med så mycket dubbelmoraler så att man formligen storknar… Att de fortfarande har det inflytande de har – är ett unikum…!

 

Nej, låt människor själva få bestämma vad de ska tycka… utan påtryckningar från påvar, präster eller andra maktuövare… Vare sig det handlar om konst och det ’fria utrycket’… eller annat… så ska ingen tala om vad som är OK att tycka eller känna… det avgör var och en bäst själv…

 

Så mera ’’Freedom of speech and expression’ tack… ; )

 

 

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply