RSS
 

Kroppsvård – hitta rätt nivå…

15 Mar

Överallt – på TV och i filmer, är det väldigt mycket fokus på hur kvinnor ska se ut… och detta speglar naturligtvis den uppfattning som fortfarande finns ute i vårt samhälle… De som har de starkaste synpunkterna ang detta är ofta män…

woman-beautiful-041De tycker att kvinnorna ska vara snygga, fräscha, smala, ha fin rumpa, fina bröst och fin make-up, vara fina i håret, ha fina och långa naglar samt snygga kläder – gärna sexiga sådana… Det ska vara baby-len hud, vaxade kroppsdelar och sexiga underkläder… ja, typ fotomodellsnivå – plus lite till… Det är ungefär som att ha en bil som alltid är i nyskick… Men vem har egentligen det…? Inte många… eftersom det då krävs så oehört mycket underhållsarbete… och man skulle knappt hinna med något annat om man gjorde allt det där…

 

För så är det ju med skötseln av våra kroppar… det tar tid, kräver mycket omsorg och noggranhet, om man ska kunna hålla en så pass hög nivån hela tiden… Men hur är det egentligen med männen själva då… de som har så många åsikter om sina kvinnor…? Ja, man kan intressant nog notera att de som oftast har de starkaste synpunkterna – många gånger är de som själva har den slappaste och ofräschaste stilen av alla…

 

Jaha, så kvinnorna ska vara superfräscha men själv kan man se ut som Robinson Kruse (nej, han såg sannerligen inte ut som i Hollywoodfilmerna…) Hmmm, inte speciellt rättvist kan jag tycka… Det är en sak om båda parterna gillar den ofräscha och ruffiga stilen (vilket vissa gör)… fine… ’det finns ett lock till varje gryta’… men många kvinnor vill väl ha sin man både ’hel, ren och fräsch’… samt hyfsat ’in shape’… och det är väl inte för mycket begärt om vi nu själva ställer krav på våra kvinnor…

 

Dock finns det exempel där de omvända gäller… dvs att kvinnorna vill ha sina män fräscha men själva ’släpper efter’ lite väl mycket… Oavsett vilket, så handlar det om respekt och förväntningar… både på sin partner men även på sig själv… och visst känns det väl ändå bättre när man är fräsch – även om det är skönt att ha en riktig ’slappe-dag’ ibland och strunta i allt vad utseende heter…

 

Det lättaste är nog att själv försöka motsvara de förväntningar man ställer på sin partner… och tänka sig in i hur man själv uppfattas… att försöka se sig själv med den andres ögon… Då är det nog lättare att hitta en lämplig nivå för sin kroppservice och framtoning… för visst blir man lätt lite ’hemma-blind’… ; )

 

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply