RSS
 

Don’t mess with ’Mother Nature’…

17 Apr

robot-08En gen (ja, ännu en…) som påverkar hårväxten har upptäckts av forskare… vilket kan leda till att tunnhåriga kan få sina hårstrån tillbaka… Vissa lider ju av att de tappar håret, man andra av att de har för mycket hår… Oavsett vilket så kan det bli snart bli möjligt att få hjälp mot problemen…

I USA har de upptäckt att en gen, som orsakar ett tillstånd av ärftligt håravfall som oftast börjar redan i barndomen… Tillståndet gör att hårsäckarna krymper och förminskas, vilket gör att tjocka hårstrån ersätts av tunnare och finare strån… Forskarna har funnit att genen kan kontrolleras så att håret växer eller slutar att växa på möss (jaha…?), men en koppling till mänskligt håravfall har ännu inte gjorts… De menar dock att resultatet visar att om genen manipuleras så kan människors hårväxt påverkas och behandlingsmetoder kan bli möjliga, antingen för de som lider av håravfall eller de som har en alltför kraftig hårtillväxt…

Javisst, och så har vi generna för allt annat som t ex fettbildning, muskelutveckling, uthållighet, nervositet, sjukdomar, sexualitet, etc etc… Om vi börjar genmanipulera, var ska det då sluta…? Människan är ju notoriskt ökänd för att tänja och tänja på alla gränser… så det kan ju bara sluta på ett sätt – illa…

 

robot-03b

Ge fasen i att konstra med ‘Moder Natur’… och acceptera att vi människor inte är fullkomliga… men istället härligt unika, var och en av oss… Kolla in filmen ’Surrogates’ med Bruce Willis, som förstår du vad jag menar…

Vem vill vara helt perfekt – egentligen…? Med perfektionen försvinner också karaktären… det lilla extra… det speciella… och just det som skiljer oss från alla andra…

 

You are who you are – Become your best… ; )

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply