RSS
 

Bröllop vs Äktenskap…

12 Jun

Överallt ser man reklamannonser och reportage om hur man kan bli vacker, smal och fin inför bröllopet… mycket fokus på bröllopet är det… Visst, alla vill väl vara fina på sin bröllopsdag… och att allt verkligen ska bli perfekt… en dag att minnas livet ut… Men tänk om man hade lagt ner lika mycket tid på själva äktenskapet som bröllopet… då hade nog många äktenskap sett väldigt annorlunda ut…

Jag känner många som skiljt sig och ibland kan jag undra varför folk egentligen gifter sig egentligen…? Ibland verkar det som bröllopet lockar mer än själva äktenskapet… och ofta är det nog tyvärr så att många släpper efter på allt när bröllopet är över och festyran lagt sig… då är ju allt ’klappat och klart’ så att säga… man slutar att anstränga sig… MEN det är ju då allting börjar… på riktigt liksom… det är ju då man skulle värna extra mycket om varandra – om kärleken, passionen och vänskapen…

Många kanske överraskas av hur annorlunda livet blir när vardagen kryper på… när de dagliga rutinerna och utmaningarna uppenbarar sig… helt plötsligt förändras allt… till det sämre… även partnern…
Det var ju inte så här det skulle bli… Det var ju inte det här man hade föreställt sig… Jo, men det var ju faktiskt detta man skulle haft koll på innan – man stod och lovade varandra i kyrkan… ‘for better and for worse… ‘til death do us part…’ osv…

Är det så att bröllopet förblindar medan själva äktenskapet skrämmer…? Kanske är det bättre att inte gifta sig då,  så att man lättare kan behålla glöden och spänningen i relationen… förbli ’sambos’ eller ’särbos’…  Eller är själva äktenskapsintyget ett bevis på att relationen är tillräckligt seriös och att man verkligen ’har’ varandra… hör ihop…
äger varandra…? Kanske handlar det mer om att lära känna varandra ordentligt innan man förevigar relationen med äktenskap och barn…
att verkligen veta vem det är man har för avsikt att tillbringa resten av sitt liv med… Först då är det läge att gifta sig… för det handlar ju om att ständigt arbeta för att relationen ska kunna utvecklas och blomstra…

Låter det svårt… tja, vem har sagt att det är lätt… ; )

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply