RSS
 

Nytt år… nya löften…

31 Dec

 Ja, då var det dags igen… för ett nytt år… och nya löften inför det nya året…

Aldrig lovas det så mycket som på nyårsafton… vare sig det handlar om att sluta röka, komma i form, avancera i karriären… eller annat… Men varför är det just på nyårsafton som det lovas så mycket mer än det gör annars…? Handlar det om symboliken med att avsluta något gammalt och gå in i det nya…?

Det är belöningen vi vill åt… förbättringen… men då måste det också ske en förändring… och den kräver ju både en viss ansträngning samt uppoffringar… något som vi vanligtvis har svårt för… man vill inte ’ge’ för att ’få’… utan man vill ’ha’… utan att betala priset… Vi lever verkligen i ett ‘quick fix/instant gratification’ -samhälle… där man vill ha snabba resultat… och belöningar… Det är ju också därför världen ser ut som den gör idag… och att det finns så många skillnader mellan människor och vad de åstadkommer… vi har olika ambitionnivåer och drivkrafter… och de som är villiga att betala ett högre pris (bildligt talat)… får ju också skörda de större resultaten och framgångarna…

Det största problemet med nyårslöften är att de oftast inte är grundade i den som avger löftet… dvs vi lovar saker som egentligen handlar mer om att blidka eller tillfredställa vår omgivning, istället för oss själva… för att bli accepterade, mer omtyckta och öka vår status och trovärdighet… Men allt handlar i grunden om oss själva… vi måste göra det som gör oss lyckliga… det som ger oss mening i våra liv…

En gyllene regel är att aldrig lova något som du inte vet att du kan hålla… det är både för din egen skull men även för människorna omkring dig, som påverkas av dina löften och de förändringar som sker i ditt liv till följd av dem… Dessutom tappar du både respekt och trovärdighet när du lovar saker du inte håller… och mest inför dig själv…
För att det ska vara större chans att hålla sitt nyårslöfte (eller vilket löfte som helst), behöver belöningen vara större än uppoffringen och ansträngningen… och du måste verkligen vilja uppnå resultatet… se och känn dig själv i den nya situationen och allt den har att ge (använd alla dina sinnen)…

Så gör det till din intention att åstadkomma den önskade förändringen… Din intention blir ditt ‘kall’… och ett kall är något du gör tills det är gjort… och sedan forsätter att göra… En ny ‘approach’… en ny livstil… som gör dig lyckligare och mer hel som människa…

So, don’t talk the talk… walk the walk… and do the do… ; )

GOTT NYTT ÅR…

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply