RSS
 

Reklam för infantila…

08 Maj

Nåd… nåd… NÅD…! Låt mig slippa denna infantila reklam som sprider sig som en löpeld i media… framför allt inom radio… Det kan vara allt ifrån 3’s mycket märkliga sagoberättelser (?)… till annonser med taffliga sexanspelningar som tydligen förväntas få oss att springa ut och köpa de produkter man gör reklam för… Jag förstår inte kopplingen… Det är som att bli idiotförklarad gång på gång…Vem är det som sitter och tänker ut sån’t här… eller snarare godkänner detta hos de marknadsförande företagen…? Hur tänker man då…? Obegripligt…!

Att inte fler konsumenter säger ifrån… och markerar sitt missnöje… eller är det bara jag som tycker så här…? Ju mer vi accepterar, desto mer kommer man att tänja på gränserna… och fortsätta servera oss denna dynga… Vem tror dessa företag att vi är… urblåsta idioter som endast förstår budskap som levereras på Neanderthals-nivå…?

Helst vill jag slippa all reklam… jag betalar gladeligen hellre en liten peng för att kunna njuta av musik på Spotify utan störande reklam… likaså se film på betal-TV… Ska det överhuvutaget finnas reklam, vill jag att den ska vara saklig och relevant för den produkt man marknadsför… och med en viss respekt för de människor man kommunicerar till…

I Sverige har vi fortfarande bara c:a 50% av den reklammängd man har t ex i USA… men vi är på väg åt det hållet med stormsteg… en skrämmande utveckling… Inte nog med det, utan numera kartlägger företagen våra köpvanor både via internet och via de affärer vi väljer att handla i… för att kunna servera oss ’riktad’ reklam… som fokuserar på precis det vi använder och vanligen köper… Jo, tanken är väl god om det hade handlat om att vara lyhörd för människan bakom konsumenten… att försöka hjälpa oss att skapa en bättre tillvaro… att göra livet lättare för oss… Vissa företag arbetar så… medan andra mer hakar på trender och satsar på andras storsäljare… utan eftertanke eller någon större kundkännedom som grund…

Jo, reklamen är påtaglig i dagens samhälle… i en eller annan form… men är det vi kunder eller företagen som ska diktera villkoren för hur den ska se ut…? Den samlade kraften av människor som sluter sig samman för en gemensam sak – har vi sett lysande exempel på i politiska sammanhang…
en utkraft som skapar stora förändringar… Så varför inte samla oss även i andra frågor… ; )  

_______________________________________________________________________________

Du kan prenumera på min blogg genom att klick på den oranga RSS ikonen uppe till höger på sidan…

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply