RSS
 

B-listan…

10 Sep

Ja, alla är vi olika… respect…
Vi klär oss olika… och vi för oss olika… Snyggt tycker vissa… mindre snyggt tycker andra…
Visst är smaken olika… på gott och ont… ; )

Jag dömer inte ut någon pga av hur de ser ut eller klär sig… för det handlar ju om att ge uttryck för sin individualitet… Dock får man vara medveten om att det första intrycket ger vissa signaler och skapar uppfattningar hos betraktaren… och givetvis har jag, liksom många andra, åsikter om hur vissa väljer att presentera sig själva… Men även om man ’bedömer’ en person utifrån hur de väljer att se ut… är det inte det samma som att ’döma’ dem… Alla bör få möjlighet att visa vem de är… oavsett hur de ser ut… och ibland kan man bli riktigt förvånad över vad en person har att ge, när de väl får chansen…

Med det sagt, och med risk för starkt avvikande uppfattningar – presenterar jag härmed min ’B-lista’ (B som i Buttricks, dvs väldigt svårt att ta på allvar)… över saker jag tillåter mig själv att få undrar över…


MÄN


1. Tröja/Skjorta/T-shirt instoppat i byxorna
Går fetbort… under alla omständigheter… utom business-skjorta till kostym/slacks… där går det bra…

2. Blue-tooth-snäcka i örat – när man INTE pratar i telefon
Detta ser extremt töntigt ut… vuxen man med leksak… som sett för många actionfilmer…

3. Loafers/sportkläder med vita tubsockar
Aj, aj, aj… en riktig klassiker… som fortfarande har väldigt hög pinsamhetsfaktor… det går bara inte att få detta att se bra ut…

4. Slafsiga kläder
Det är förvånande hur många män som kommer i slitna paltor vid festliga tillfällen… som inte orkar anstänga sig för att ge det ‘lilla extra’… typ klä upp sig lite… Hur tänker man då…? Samtidigt vill de väldigt gärna att flickvännen/frun ska klä sig både fint, fräscht och kanske t o m lite sexigt… men hallå…

5. ’Gällivare-häng’ i byxorna
Har aldrig förstått detta mode… det ser förfärligt ut… det finns inget positivt att säga om det… allls…!


KVINNOR

1. Leopardkläder
Det finns ett fåtal kvinnor som kommer undan med detta… men då krävs både en viss stil och finess…
annars blir det ‘tant-Raffa’… dvs väldigt ‘tacky’…

2. Pumps med strumpor
Vem kom på den idén..? Rött kort utfärdas härmed…

3. Hela strumpebyxor
Sorry ladies men detta är en riktig ’sexdödare’… jo, jag vet att det kan vara väldigt praktiskt… och det är OK så länge man bara ser benen…  men i helhet ser det ut mest som tunna långkallingar… typ kroppsstrumpa…
Nej, no worky… OBS – nylonstrumpor med strumpebandshållare är ALLTID en vinnare… ; )

4. Converse gympaskor
Förstår inte detta alls… jag måste ha missat något…
för det ser både grabbigt och okvinnligt ut…
Lägg ner…

5. Hängande pöskläder
Också en klassiker…
Upplysning: Att hänga på sig tältkläder drar snarare till sig uppmärksamhet än avleder den… och man undrar förstås genast vad som försöker döljas… Jo, jag förstår att vissa inte är nöjda med sina kroppar… men för många av oss män, funkar det alltid bättre med en kvinna som accepterar sitt utseende och sträcker på sig… för om hon inte är nöjd med hur hon ser ut… får hon ju göra något åt det…

Glimten i ögat var det ja… ; )

_____________________________________________________________________________________________

Du kan prenumera på min blogg genom att klick på den oranga RSS ikonen uppe till höger på sidan…

 

Tags: , , ,

Leave a Reply