RSS
 

Är vi verkligen ensamma där ute…?

05 Apr

Såg ett intressant TV program (ännu ett) om utomjordingar… och att vi på planet jorden återkommade blivit påhälsade genom alla tider… i olika länder och kulturer… vilket så klart triggar en hel del tankar… speciellt efter att också ha sett ett antal sci-fi filmer på temat… Ja, många är åsikterna och spekulationerna om detta… och hur man tar ställning tror jag har mycket att göra med hur man är uppvuxen… antingen med andlighet och intresse för existensiella frågor… eller med fokus enbart på det som går att bevisa…

Själv har jag alltid haft ett intresse både för det som går att bevisa (logiskt tänkande och agerande)… men även det som inte går att förklara… eller som bär en viss mystik… Det här med utomjordingar kvalificerar sig ju defintivt som det sistnämnda… och i många kulturer är det också starkt kopplat till religion och tro… För mig skulle det förefalla mycket märkligt om det inte någon annanstans i universum skulle finnas andra intelligenta livsformer… förutom vi… om man nu kan se oss som ’intelligenta livsformer’… för det hela handlar ju om vad man jämför med… och vi har ännu ju inte jämfört vår intelligensnivå med någon annan livsform ute i universum… inte officiellt i alla fall…

Familjefilmer där någon utomjording råkat hamna på planet jorden, brukar vara positiva och ha en ton av hopp… medan vuxenfilmernas ’alien invasion’ -teman brukar vara en ytterst blodig affär… Nu har även  intressanta TV serier på temat börjat komma… så det är tydligen ett aktuellt ämne i mångas ögon…

Så vad ska man tro… finns det ’snälla’ aliens… som är nyfikna och fredliga… eller handlar det mer om rovdjurliknande varelser som drivs av primala instinkter och en önskan att erövra andra civilisationer… Eller finns båda sorterna..?

Ja, vi får väl se hur det blir… många människor påstår sig ju redan ha kommit i kontakt med utomjordingar så för dem råder ingen tvekan… De finns ju även de som menar att aliens finns mitt bland oss… och har funnits under lång tid… förklädda som människor naturligtvis… En hisnande tanke… men också ganska spännande… ; )

_____________________________________________________________________________________________

Du kan prenumera på min blogg genom att klick på den oranga RSS ikonen uppe till höger på sidan…

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply